Friday, July 11, 2014

i'm back..maybe..haha

tamat final exam..gambar xde kena mengena ngan post..kbai :p


its nice to make a comeback..or counter attack..haha..lamanya x update blog ni..biasala..kalau boikot pun boleh bermusim, apetah lagi berblogging ni..dah berapa bulan x bukak langsung blog..ikut mood la katekan..tambah2 bila tengah study..cewahh..bajet busy sangat la ngan study tu..padahal main je yang banyak..haha..
and bila tengah cuti semester ni..mula lah bosan xtaw nk buat ape..so..paksa la diri ni godek2 blog yg dah berhabuk,bersarang labah2 and anai-anai ni..haha..ok untuk catatan diri sendiri..blog mula di update semula pada 6pm 11 julai 2014..masa ni bulan puasa n tinggal sejam lebih lagi nak berbuka..hahahha..ape la yg aku mengarut ni..
cuti kali ni best..sebab balik je umah boleh layan piala dunia..ya..piala dunia..yang tengah hangat diperkatakan sekarang..team mana yang masuk final??team jerman & argentina..memang power 2 team ni..yela,kalau x power,x la masuk final kan..bukan liga malaysia ni..ahaha..
tapi..di sebalik kemeriahan piala dunia,di sebalik kemeriahan umat islam seluruh dunia menyambut bulan ramadhan,tidak lupa kepada saudara islam kita di bumi yang penuh barakah iaitu gaza,palestin..ambil contoh diri aku sudah la..sedang aku terpekik terlolong GOLLLL tengah2 malam, saat itu lah saudara islam gaza sedang diserang dari segenap penjuru oleh zionis laknatullah..
ye..aku hanya mampu melihat..hanya mampu berdoa..oleh sebab cuti kali ni duk kat umah je..so boleh kata 24 jam duk online..and boleh update ngan situasi semasa yang berlaku di Gaza..sambil2 duk scoll fb,jumpa la fb puak2 laknat ni..and fb mat saleh mat saleh kat negara lain..kaget jugak bila dapat taw yg ramai orang kat luar sana especially mat saleh lebih berpihak pada israel and menganggap israel hanya mempertahankan diri..salah satu sebabnya, media luar main peranan..media pandai memutar belit fakta..
x macam di negara kita..ramai antara kita sedia maklum and taw zionis tu jahat n kejam,perampas tanah air rakyat palestin..tapi,apa yang kita tahu,apa yang kita faham x sama dengan apa yang masyarakat luar sana tahu..ingatkan mereka yang sokong israel ni just kerana x sukakan islam..tapi fakta sebenarnya mereka langsung x tahu perkara sebenar dek kerana permainan media massa ni..
memang kita tahu yang puak yahudi pegang tampuk pemerintahan atasan..sampaikan boleh mempengaruhi sesebuah negara..lihat lah betapa powernya pengaruh mereka..hurmm..
so,sekarang,bila zionis dah mengganas balik,menyerang saudara islam gaza,seperti biasa,kempen boikot bermula..pada dasarnya,ia adalah kempen boikot bermusim..shame right??
orang kita hanya pandai boikot bermusim..lepas sebulan lebih,senyap la semua ni..
termasuk lah aku sekali..bila fikir2 balik,aduhai,teruknya aku ni..terfikir jugak..camner nk berjihad fisabilillah kalau nak boikot makanan yang menyumbang kepada israel pun aku x mampu..dulu ada jugak la makan kat mcD..tapi x selalu..dan sekarang pun da lama x pegi..kurang sikit makan benda camtu.tu x termasuk lagi produk2 lain..susahnya nk boikot..sekarang ye la.tengah2 orang hangat bercakap pasal ni..memang semangat la nak boikot..lepas2 ni??pantang kawan ajak makan kat mcD,siap dia nk belanja lagi,konfem ke laut la kempen boikot tu..harap iman aku kuat..
ermm okey tu je nak membebel untuk kali ni..pakat tulis je apa yang terlintas kt fikiran..haha..
sayonara~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...