Sunday, February 3, 2013

main futsal dalam hujan..




fuhh..terkangkang-kangkang maen futsal malam tadi..biasanya maen indoor..tapi malam tadi kawan ajak maen outdoor..free kot..maen indoor kena bayar..kalau maen malam satu jam rm50.tu kat umah mirul..kalau kat luar,sejam rm100..mahal kot..tapi bile maen yang outdoor ni,x perlu kuar duet..sekarang da banyak dibina gelanggang futsal 1 malaysia..maybe nie inisiatif kerajaan untuk tarik golongan belia beriadah..so boleh la elak dorang dari buat benda2 x berfaedah..tapi bila dah barang free,memang ramai la yang join..4 team sekali maen..bukan maen sekali gus tapi gilir2 la..yang kalah kuar yang menang jadi "king".sape yang maen taw la..pompuan xkan faham kot..kalau tahu angkat angkat tangan..huahua...

mula2 maen tu cuaca okey lagi..lepas setengah jam kot hujan mula turun..turun rintik-rintik gitu je..tapi da cukup nak buat gelanggang jadi licin sesangatt..berapa kali dah mirul jatuh..sakit pinggang2..bimbang jugak lutut nie..haha..tapi maen tetap maen..langsung x hirau hujan tu..yela,rintik-rintik je pun..tapi lama2 lepas tu hujan makin lebat..ramai team yang duk kat luar terus balik..mirul ngn kawan2 yang tengah maen nie terus je la maen..dalam hujan lebat..da lama x maen hujan..tapi rentak mainan memang jadi slow..bahaya taw..silap2 injured terus..xmau la jadi camtu..then hujan jadi lebat sangat2,terus stop maen..tapi da puas hati..da 2 jam lebih maen..kaki pn da x larat da..banyak kali terasa masin d lidah..sebab peluh campur ngn air hujan..haha..



so skrg,rasa lenguh2 badan ler..kaki terutamanya..nk buat cane..da lame x sentuh bola..tp xpe..kepuasan yang kita cari..hehe

1 comment:

  1. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...