Friday, January 18, 2013

berakhirnya sem 3

 
 
 
 Alhamdulillah...sekarang mirul ada kat rumah..selepas 12 jam perjalanan dari Sintok ke Paka..ala macam sebelum2 nie..memang ambil masa 12 jam punyer untuk sampai ke rumah..keluar dari pintu pagar uum jam 10 malam..sampai sini dalam 10.30 pagi camtu la..xpe la..dah biasa..kali ni bas xde problem pape..mujur la kan..hehe..

tiap kali balik cuti,mesti sikit je lelaki dalam bas..biasenye ade la dalam 3-4 orang gitu r..pelik jugak..ke mana lelaki2 laen dalam uum ni? dorang x balik ke? maybe ambik bas luar kot..tp ok jugak..kami dikelilingi oleh bidadari2..wah3..hahaha..tapi kan,bila sikit je lelaki dalam bas tu,mirul ade peluang la nak kenal2 ngn dorang..mirul x sombong..mirul mesra alam..haha..tegur jelah..dah dye duk tepi kita kn..ok jugak..boleh buat teman berborak..hehe..tapi mirul malas nk kenalkan kawan2 yang baru mirul kenal tu..dorang cakap jangan mention nama dorang dalam blog..wakaka..

jadi bila kenal2 tu,kami pun borak r ape2 yang terlintas..dalam bas kurang borak sebab ganggu orang laen..bila bas berhenti rehat kat kedai2..kiteorang turun r borak2 kat luar..so ape yang kami borak?? mesti la pasal isu yang tengah hot sekarang nie..isu Listen..ok u all just listen okey..huahuahua..

isu Listen ni memang HOT..lagi hot dari hot_fm..sampaikan matluthfi pun dah buat parody pasal video Listen nie..mirul malas nak citer satu2 pasal isu nie..sebab mesti ramai yang dah tahu pasal ni..sebab ape mirul kata isu ni hot?sebab isu ni dah tersebar di kalangan mahasiswa & warga siber seluruh negara..bahkan di seluruh dunia..cepat aje kan benda ni tersebar..bila dah masuk youtube,semua orang boleh tengok..pasal isu ni nanti lah mirul citer dalam entry laen..

lepas driver dah kenyang makan2 dengan geng2 driver dye,prjalanan pn dteruskan..pagi tu,bas berhenti kat depan astaka kat kuala terengganu.turun breakfast kat kedai situ.turun je dari bas..dapat rasa angin kuat..memang kuat dari biase..macam nak ribut gitu..tapi best jugak..dah lama x rasa angin pantai timur..then mirul pun hirup udara dalam2..feel the nature..alangkah bahagia berada di negeri sendiri..angin kuat tapi x hujan..kedai tu ade jual nasi dagang..mabeles..dah la lama x jumpa nasi dagang..kat area utara susah nak dapat..lau ada pn rasa x macam yang ganu punyer..ye,kena demand sikit..hehe..tapi kan,time bayar tu,kena rm7..terkejut jugak..makan nasi dagang tambah daging(gulai danging) sikit tambah air teh susu..rasa macam mahal..so x hairan la kenapa orang cakap makanan terengganu mahal2..xpe la..asalkan dapat makan nasi dagang..hehe..

lepas tu terus gerak..dalam tu yang tinggal cuma budak dungun paka n kemaman jek..dalam 20 orang..ha bila dah sikit,ibarat bas ni kami yang punye..haha..
sampai la kat paka..mirul n kawan turun..3 orang lagi kawan mirul tu sama sekolah dulu..tapi semua pompuan..x adil kan?mane lelaki??haha..then mirul tunggu ayah datang ambek..sampai je ayah,masuk beg dalam bonet,mirul cakap.."ok abah let me drive..abah duk relax2 je ye.."semester dah berakhir..kena tukar tanggungjawab dari seorang student kepada tanggungjawab seorang anak..selagi mirul ada dekat mak ngan abah,ape yang mirul boleh buat,abah ngan mak jangan buat..biar along yang buat..hehe..dah sampai sini je..dah selamat tiba di rumah..haha..

pengalaman sem 3?erm mirul da lupa r..buat2 lupa..hehe..nak citer pasal exam final mirul nie..erm rasa macam sem nie lah yang paling teruk..rasanya silap mirul jugak..tapi rasanya mirul da buat ape yang patut dbuat..da study elok2..tapi time jawab exam,ade yang xley jawab..ade satu paper tu,bukan sikit yang xleh jawab tapi banyak giler kot..erm lepas je exam tu memang rasa down giler..dalam hati pikir memang repeat r paper nie..xtaw lah kat mana kurangnye,kat mana silapnya..tapi balik dari exam tu,balik dengan kaknor..seorang kakak yang x dianggap kakak..seorang makcik yang x dianggap makcik..hehehe..mak sepupu mirul..dye la yang bagi kata2 semangat..kebetulan dye tu tengah buat master kaunseling..yeah lepas tu feel better lah sikit..tapi dalam hati ni still ade rasa risau..xpe lah..lupakan je lah..benda dah lepas..arghhh!ape aku citer ni??????????
 
(photoshop everywhere)
 pada hari2 terakhir sem 3..lepas nie naek sem 4 lak..semoga lebih baek dari sem sebelum2 ni..




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...