Wednesday, March 11, 2015

sebulan lebih berlalu..


lama x update entry baru..hehe..gue baik2 aja di sini..so cmne ngn praktikal aku kt sini?alhamdulillah..proses nk sesuaikan diri mmg makan masa yang lama..sekarang baru boleh sesuaikan diri..best pulak praktikal kt sini..hehe..mana tak nya..dh makin rapat ngan staff kat sini..n banyak jugak aktiviti menarik..bukan setakat duduk dalam pejabat je la..very2 interesting & aku jadi x sabar nak menempuh hari yang mendatang..hehe

apa yang paling best adalah bila staff kat sini bg kepercayaan kat aku untuk turut serta handle event & program yang besar..bos selalu ajak masuk meeting..first meeting,aku duk dengar je dorang bincang ape..then meeting yg lain aku pun duk bincang sekali ngan dorang..sama2 bagi pendapat.. & dorang pn bg certain2 tugas yang aku anggap mereka sgt percayakn aku untuk galas tugas tu..

banyak event yg KETENGAH akan buat..macam festival kenyir, pertandingan kt putrajaya.. & yg terdekat ni,sempena ulang tahun ke-42  KETENGAH, ade buat event mountain bike terengganu..so mmg bnyk sgt event besar2 yg akan dibuat..siapa x excited kan...blh pegi sana sini..

aku habis praktikal akhir bulan 5 nanti..x sempat la dgn sukan bwh kmenterian kmajuan luar bndar (maspen)..KETENGAH pn join jgk..berentap ngn KEDA,KESEDAR & yang lain..yang syok nya..dia buat kat UUM, bulan august nanti..rasa macam nk sambung praktikal pulak..sebab nk ikut pegi jgk..hahaha..

tp bos ckp klau nk ikut jgk nanti boleh je..blh pegi ngn dia..opkos la sy nk boss..hahahahhahahhaha

Saturday, February 7, 2015

jumpa penyelia hari ni

hari ni  (8feb2015) baru dapat jumpa ngn penyelia aku..hari tu jumpa ngn bos..tp bos bukan penyelia..penolong dia yg jd penyelia..dia baru balik dari kursus..mula2 takut jgk nk jumpa..yela..penyelia kot..tp bila dh jumpa,frenly giler2..n yg aku terkejut sangat2,dia pn asal dari UUM jugak..haha..senior aku lah ni..x sangka pulak..n baru dapat tahu dalam ofis ni ada 2 staff yg asal UUM..staff sorang lg tu aq x sempat tegur lg sebab tempat dia jauh sikit dr tempat aku..so masa jumpa penyelia td, Puan Muzi namanya, duk sembang mcm2..haha..rupanya ramai staff yg keja kt KETENGAH ni yg asal dari UUM..x disangka-sangka..so ape lg..duk sembang pasal UUM je la td..maklum la..dh lama tinggal uum..erm,terus hilang neves aku tadi..haha
erm,hari ni baru nk start tulis dlm practicum log book..so bila bukak je..terus blur..camne nk tulis ek..mksud aku, btl2 xtaw nk start camne..kang nanti jadi macam karangan form5 kang..hahaha..just write anything ke camne..hadui..pening..see,benda simple cmni pn blh jdi susah bila first time..erm terpaksa contact kawan yg dh hbis praktikal..tanya camne nk tulis benda ni..haha

Tuesday, February 3, 2015

third day!


4feb2015..hari ke-3 intern..hujan lebat giler..hari ni mai office ngan keta sebab hujan lebat dari petang semalam..semalam pn balik tengah hujan..orang ganu panggil "basah berjeruk-jeruk"..mujur ada baju hujan..boleh la cover beg laptop ni..so hari ni senang2 mai ngn keta je..hari ni baru lah bos datang office..so sampai2 je aku terus p jumpa boss..duk bbual apa yg patut..bagi dokumen apa2 yang patut.boss cakap masa ni kurang sikit kerja..jd xde sangat la kerja nk bg..nanti bulan 3, bulan 4 & 5 nanti baru lah busy sikit..sebab banyak event yg akan buat..kat kenyir lah, kat putrajaya lah..sounds great!! hee..
lagi satu, boss cakap dia xmau bagi kerja yg cikai2..hayyo..haha..staff kat sini pn lebih suka buat sndiri drpd suh aku yg buat..
so aku la yg jadi bosan duk saja2 kat dalam pejabat ni..ingatkan bila bos datang office, dh start ada kerja dh.hahaha
ada pro & kontra la..duk saja2 pun x best jugak..tp dalam masa yg sama, best jgk..wakakaka 
duk sembang ja ngan staff..mengeratkan hubungan silaturahim..
mujur xde staff muda2 @ awek kt sini..kalau x aku dh ngorat dh..boring punyer pasal 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...